Brandingenjör

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen är ett kommunalförbund mellan Sollefteå, Kramfors och Härnösand med cirka 210 medarbetare. Förbundet strävar efter att vara en modern organisation som inom olika områden och på olika sätt bidrar till att skapa trygghet och säkerhet.


MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser genom bland annat kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete. MSB har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret.

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen söker tillsammans med MSB Sandö en Brandingenjör

Nu erbjuds en spännande och utvecklande roll med möjligheten att verka i två olika offentliga miljöer i det storslagna världsarvet Höga Kusten. Är du intresserad av att rädda liv och minska risken för bränder och olyckor, skapa ett tryggare samhälle genom förebyggande arbete samt sprida kunskaper inom området är denna tjänst rätt för dig. Rollen innebär en unik möjlighet att kombinera arbetet som brandingenjör inom räddningstjänsten med att utbilda och delta i olika projekt inom området hos MSB. Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen och MSB arbetar för en öppen, kompetent och jämställd organisation där alla är välkomna och skiftande erfarenheter och bakgrunder tas tillvara.

Dina arbetsuppgifter

Inom avdelningen på Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen fördelas arbetsuppgifterna i stor utsträckning efter intresse och förmåga. Det finns därmed stora möjligheter att själv påverka arbetets innehåll.

Rollen på Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen innebär huvudsakligen arbete med:

  • Tillsyner enligt Lag om skydd mot olyckor
  • Tillstånd samt tillsyner enligt Lag om brandfarliga och explosiva varor
    stöd till andra myndigheter i form av yttranden och rådgivning avseende brandskydd samt sakkunnig i brandskyddsfrågor
  • Deltagande i interna projekt, exempelvis utveckling av den operativa förmågan och det skadeskyddande arbetet
  • Operativ tjänstgöring som insatsledare, inre befäl eller räddningschef i beredskap efter introduktion och beroende på kompetens och tidigare erfarenhet.

Tjänsten på MSB Sandö innebär att du huvudsakligen kommer att arbeta med:

  • Tillsyn och räddningsledning
  • Vidareutbildning
  • Ämnesutveckling och projekt, framförallt inom förebyggandeområdet

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har en brandingenjörsexamen med MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB). Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du utvecklingsorienterad och har en god samarbetsförmåga med andra människor, både inom och utanför organisationen. Du tar ansvar för dina uppgifter och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tjänsten kräver ett B-körkort. Tidigare erfarenhet från privat eller offentlig anställning med liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du hälften av tiden kommer vara placerad på MSB Sandö och andra hälften på Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen med verksamhet i Härnösand, Kramfors och Sollefteå.

Vi tillämpar provanställning.

Vill du få mer information?

Kontakta räddningschef Andreas Hoff (Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen) 0612-870 421 eller enhetschef Mattias Åkerlund (MSB)
010-240 21 17.

Fackliga företrädare för Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen nås via växelnummer 0612-870 000.

Fackliga företrädare för MSB nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan

Sista ansökningsdag för denna tjänst är 2019-11-22.

Ansökan skickas till raddningstjansten@hka.se eller per post till:

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen
Järnvägsgatan 80
872 34 Kramfors

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

Senast uppdaterad: 30 januari 2020

Kontakta

Räddningschef
Andreas Hoff

Tel: 0612-870 421
e-post: andreas.hoff@hka.se

Enhetschef
Mattias Åkerlund
Tel: 010-240 21 17
e-post: