Samordnare/processledare för suicidprevention

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen är ett kommunalförbund mellan Sollefteå, Kramfors och Härnösand med cirka 220 medarbetare. Förbundet strävar efter att vara en modern organisation som inom olika områden och på olika sätt bidrar till att skapa trygghet och säkerhet.

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen söker tillsammans med Kramfors kommun en samordnare/processledare för suicidprevention

Uppdragets bakgrund

Under åren 2020–2022 deltar Kramfors kommun tillsammans med länets övriga kommuner, i ett länsövergripande projekt inom suicidprevention som genomförs på regional nivå av Region Västernorrland. Fokus är på utbildning av personal. Under 2021-2022 fördelas resurser ut till kommunerna för att ge möjlighet att personellt kunna stötta upp och få fart i detta arbete.

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen söker tillsammans med Kramfors kommun en person för att samordna och leda detta arbete inom kommunorganisationen, men även för att nå ut till civilsamhället.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en samordnare/projektledare inom suicidprevention och psykisk hälsa. Samordnarens uppdrag blir att kartlägga det arbete som sker idag, erbjuda utbildningar och aktiviteter inom området för kompetensutveckling, både inom räddningstjänstens och kommunens organisation och ut till civilsamhället. Samarbete med kommunens verksamheter, länets övriga kommuner, Region Västernorrland samt med olika organisationer och föreningar ingår i uppdraget. I uppdraget ingår även att tillsammans med kommunens arbetsgrupp/styrgrupp för uppdraget, ta fram en handlingsplan för genomförandet och ett underlag för implementering i ordinarie verksamheter.

Uppdraget/tjänsten kommer att vara placerad hos Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen och en arbetsgrupp/styrgrupp finns för handledning i uppdraget.

Din kompetensprofil­­

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta utifrån ett folkhälsoperspektiv. Som tycker om att möta människor, leda utbildningar och workshops, tycker om att planera, genomföra aktiviteter och ta eget ansvar. Du ska kunna arbeta självständigt och i samverkan med andra. Du behöver vara strukturerad, fokuserad och målmedveten.


Erfarenheter från liknande arbete är meriterande, men inte ett krav, liksom utbildning inom hälsa, folkhälsa, hälso-och sjukvård etc. Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet. B-körkort krävs.

Anställningsform

Anställningsform: tidsbestämd tom 2022-12-31

Omfattning/sysselsättningsgrad: 100 %

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar

Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen ska vara en öppen och kompetent organisation. Vårt arbete med jämställdhet och mångfald är inriktat mot att skapa en arbetsplats där alla är välkomna och skiftande erfarenheter och bakgrund tas tillvara.

Vill du få mer information?

Kontakta Folkhälsosamordnare Elisabeth Svanberg, 0612-801 92

Räddningschef Andreas Hoff, 0612-870 421

Fackliga företrädare för Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen nås via växelnummer
0612-870 000.

Din ansökan

Sista ansökningsdag för denna tjänst är 2021-09-06.
Ansökan skickas till:

raddningstjansten@hka.se

eller per post till:

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen
Järnvägsgatan 80
872 34 Kramfors

Senast uppdaterad: