Styrkeledare

Vi söker nu två styrkeledare till vår heltidsstation i Kramfors.

 

Räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalen strävar efter att vara en modern organisation som inom olika områden och på olika sätt bidrar till att skapa trygghet och säkerhet. Vi behöver nu förstärka vår organisation med ledare som brinner för utveckling och av att få andra människor att växa. Inom organisationen deltar de flesta medarbetare i både det förebyggande och operativa arbetet.

Arbetsuppgifter

Som styrkeledare ansvarar du för den dagliga arbetsledningen av brandpersonal. Operativt leder du enheten under räddningstjänstuppdrag. I dina arbetsuppgifter som styrkeledare ingår även olycksförebyggande arbete, övning och utbildning.

Du samarbetar med övriga styrkeledare och enhetschef för att stärka både det operativa och förebyggande arbetet inom organisationen. Du förväntas säkerställa att olika individers kompetens tillvaratas i syfte att utveckla och stärka verksamheten och individen för att kunna erbjuda en ännu bättre service till allmänheten.

I arbetsuppgiften ingår också att samordna arbetet inom något av följande arbetsområden:

 • Intern utbildning
 • Extern utbildning
 • Fordon och räddningsmaterial
 • Barn och unga

Det innebär att du tillsammans med ett antal medarbetare ansvarar för utveckling, planering och utförande av de aktiviteter som ingår inom området.

Kvalifikationer

 • Examen Brandman Heltid och godkänd gymnasiekompetens alternativt godkänd SMO-utbildning.
 • Godkänd examen vid MSB:s kurs Räddningsledare A alternativt motsvarande äldre utbildning.
 • Körkortsbehörighet B, C
 • Du skall klara våra fysiska- och medicinska krav samt vara simkunnig.

Du skall också ha förmågan att vara en god ledare och arbetsgivarrepresentant och vara beredd på att i framtiden vidareutbilda dig till insatsledare alt. inre befäl.

Meriterande

 • Om du tidigare arbetat i arbetsledande position samt jobbat som brandman i minst fem år.
 • Goda kunskaper datakunskaper (Office) och kan uttrycka dig i tal och skrift.
 • Vana av att arbeta i projektform

Personliga egenskaper

Intresse för utvecklings- och kvalitetsfrågor. Du bör ha god organisations- och samarbetsförmåga där dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med enhetschef och medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, förmåga att engagera medarbetarna samt din ambition att skapa ett positivt arbetsklimat.

Omfattning

Heltid med provanställning i 6 månader. Tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett förordnande som styrkeledare med möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse. Lön enligt överenskommelse vid anställning.

Löpande urval tillämpas.

Upplysningar

Räddningstjänsten Höga Kusten - Ådalen ska vara en öppen och kompetent organisation. Vårt arbete med jämställdhet och mångfald är inriktat mot att skapa en arbetsplats där alla är välkomna och skiftande erfarenheter och bakgrund tas tillvara.

Frågor

Besvaras av Mikael Lundberg, 0612-870 401 eller mikael.lundberg@hka.se

Ansökan

Skickas till raddningstjansten@hka.se eller per post till:

Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen
Järnvägsgatan 80
872 34 Kramfors

Märk ansökan med – Kramfors

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14

Senast uppdaterad:

Kontakta

Enhetschef Kramfors
Mikael Lundberg

Tel: 0612-870 401
e-post: mikael.lundberg@hka.se