Hem och Fritid

Ett bra skydd mot olyckor börjar med att du vet vilka risker som finns och hur du agerar utifrån den kunskapen. På så sätt kan du förebygga de flesta olyckor oavsett om du är hemma, på semester, i naturen eller till havs.

På dessa sidor kan du läsa mer om olika brandrisker i hemmet samt vilket brandskydd vi rekommenderar. Med rätt kunskap kan många olyckor undvikas, informationen här lägger tyngdpunkten på att hjälpa dig som privatperson att stärka ditt eget skydd.

Du hittar tips och goda råd om säkerhet för varje säsong så att du kan njuta av sol och bad på sommaren och tända levande ljus och mysa inomhus under höstkanten. Läs även om hur du förbereder dig när första ishalkan kommer samt när det är dags att plocka fram grillen på våren, tryggt förvissad om att du vet hur du grillar säkert.

Vid en olycka

De allra flesta olyckor kan förebyggas. Dessvärre händer olyckor ändå och då vill vi att du ska veta hur du ska agera. Din insats innan räddningspersonalen hunnit fram kan vara avgörande.

De här sidorna fokuserar främst på risker och förebyggande åtgärder. Vi har också sidor som handlar om olika olyckssituationer, där vi fokuserar mer på vad du kan göra i det akuta skedet.

Senast uppdaterad: