Utbildning av MSB:s avfacklingscontainer

Under vecka 38 var två instruktörer från MSB hos oss på stationen i Kramfors för överlämning av avfacklingsconatinern. Det hölls förevisning och övning för att fackla av Gasol.

Vid komplicerade händelser med kemikalier kan den lokala räddningstjänsten behöva stöd med kunskap och avancerad utrustning. En av sex kemenheter som finns i Sverige är placerad i Kramfors, till den tillhör nu även avfacklingscontainern. Den är till för att användas om LNG- eller LPG-transporter skulle vara med om en olycka och tanken behöver tömmas. Det går både att läktra över vätskan till en annan tankbil eller bränna upp gasen med hjälp av facklor.

Under torsdagen hölls en överlämning för styrkeledare, BUB och instruktörer och på fredagen utfördes det en praktisk övning med personalen där det avfacklades gasol från en tankbil.

Publicerad: