Världsdagen för psykisk hälsa

Världsdagen för psykisk hälsa infaller den 10 oktober varje år. Den internationella världsdagen syftar till att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

Detta uppmärksammas bland annat i Kramfors med en Aktivitetsdag i Hagaparken, Kramfors lördag 8 oktober kl. 11.00-14.00. Fokus på fysisk aktivitet och social samvaro. Under dagen uppmärksammas värdet av fysisk aktivitet för att må bättre psykiskt. På programmet står bland annat barnlopp, yoga, gå-bingo, prova på discgolf och information om Världshälsodagen för psykisk hälsa. Det är gratis att delta i aktiviteterna.

Måndag 10 oktober erbjuder Magnus Forsberg Idrottskonsulent och Sakkunnig i barn- och ungdomsidrott hos RF-SISU Västernorrland en föreläsning om- Hur kan vi hjälpa våra barn till ett mer fysiskt aktivt liv.


Digital föreläsning kl. 19.00 Kan fysisk aktivitet främja psykisk hälsa och välmående? | Kramfors kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måndag 10 oktober i Härnösand kommun erbjuder Hjärnkoll Västernorrland föreläsningar med olika teman. Sker på plan 4 i Sambiblioteket kl. 15.00-18.00. Information om programmet finns på deras hemsida: World Mental Health Day 2022 - Hjärnkoll Västernorrland (hjarnkoll.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: