Räddningstjänsten i stort behov av beredskapspersonal

Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen är i stort behov av räddningspersonal i beredskap (RIB) och detta på alla stationer i området.

I Kramfors kommun finns stationer i Kramfors stad, Nyland, Ullånger och Nordingrå.

– Alla som känner att de är intresserade och vill vara med och bidra till att öka säkerheten för sina medmänniskor är välkomna att kontakta mig, säger Johanna Engström, enhetschef på RIB.

Som räddningspersonal i beredskap (RiB) har du beredskap var fjärde vecka.

Du utrustas med en personlig sökare och måste vid larm kunna ta dig till brandstationen, byta om och vara på väg med ett räddningsfordon till olyckan inom sex minuter.

Kravet för att bli deltidsbrandman är att du är minst 18 år, är frisk och har normal kondition, har genomfört godkänt rullbands- och läkartest enligt AFS 2014:14 (anordnas av räddningstjänsten), har B-Körkort (C-körkort är meriterande), bor och arbetar så att du kan vara på brandstationen inom sex minuter vid utryckning och har din arbetsgivares och din familjs medgivande. I Nyland, Ullånger och Nordingrå kan du även jobba endast dagar (om du endast jobbar på orten men inte bor där) eller jobba endast nätter och helger (om du bor på orten men arbetar på annan ort).

Publicerad:

Kontakta

Enhetschef RiB
Johanna Engström
Tel: 0612-870 405
e-post: johanna.engstrom@hka.se